Vi ønsker å være tilgjengelig for pasienter ved legekontoret, og tilbyr digitale tjenester via helsenorge.no For andre henvendelser enn akutt sykdom (time samme dag) kan du unngå telefonkø ved å sende en elektronisk henvendelse. Ved akutt sykdom eller andre henvendelser som haster, ring oss, ikke send melding. Vårt telefonnummer er 55 59 61 30.

Timebestilling, fornye resept og e-kontakt er gratis. Disse tjenestene leses som regel alle hverdager, svar sendes normalt innen tre virkedager, tidligere ved timeønske i nær fremtid. Elektronisk kommunikasjon betjenes vanligvis ikke i helger og høytider, og er ikke en chattetjeneste om ulike problemstillinger.

Type kontakt:

E-kontakt er korte spørsmål til legesekretær, bestilling av pasienttransport og andre administrative spørsmål. Vi har ikke informasjon om dine avtaler på sykehus eller hos spesialister, de finner du via helsenorge. Legene har ikke anledning til å besvare medisinske spørsmål sendt som e-kontakt.

E-konsultasjon er medisinske spørsmål til legen når det ikke er nødvendig med undersøkelser på legekontoret. Disse er et alternativ til vanlig legetime og koster det samme (uten gebyr). Denne tjenesten kan i hovedsak brukes for kjente eller avtalte problemstillinger. Betjenes innen 5 virkedager.

Fornye resepter: Gjelder faste medisiner som du allerede bruker. Du kan se på helsenorge (mine resepter) om du har gyldige resepter på apoteket. Om du ikke er fornøyd med effekten av medisinene anbefaler vi at du bestiller en time. For vanedannende medisiner har myndighetene strenge regler, disse krever timer hos lege og kan vanligvis bare foreskrives av fastlegen. Vi anbefaler at alle medisiner bestilles i god tid før høytider og ferier.

Timebestilling: Ved akutt sykdom ber vi om at du ringer oss på tlf 5559 6130, legevaktsentralen på 116 117, eller medisinsk nødtelefon på 113.
Om du ønsker tekstmelding og påminning om time er det nødvendig å registrere dette på helsenorge (gratis). Det er viktig at du er tilgjengelig på telefon og leser meldinger om du kontakter oss elektronisk med spørsmål om snarlig time. Av hensyn til de som har time må du som oftest komme tilbake etter noen timer eller en annen dag om du møter for legetime uten avtale.

Du kan selv velge eller avbestille timer hos fastlegen din på helsenorge, uten å snakke med legekontoret. Dette tilbudet vil bli gradvis utvidet. Vi har alltid flere timer enn de som er tilgjengelig for nettbestilling, send derfor elektronisk timeforespørsel om du ikke finner egnet tidspunkt. Av hensyn til andre pasienter som ønsker time ønsker vi at timer som ikke vil bli benyttet avbestilles så snart som mulig. Avbestilling mindre enn 24 timer før avtalt time vil utløse regning for timen.

Vurder ved infeksjoner om du trenger legetime, mange tilstander går over av seg selv i løpet av ganske kort tid, det er f eks sjelden nødvendig med behandling ved luftveisinfeksjoner.

Om du har svært smittsomme sykdommer som oppkast og diare ønsker vi ikke at du kommer til legekontoret uten nøye avtale med
personalet.

Helsenorge har gode råd for en rekke forbigående tilstander, mange kan spare tid og penger ved å sjekke disse før kontakt med legekontoret.

Vaksinering

Du kan bestille time for avtalt vaksinering. Vaksinering dekkes vanligvis ikke av HELFO.